Domácí majonéza a tatarka bez vajec

Vždycky mi přišlo, že kupovaná majonéza chutná jako lak na nehty.  Nebo si spíš myslím, že takhle by mohl chutnat 😀 Cítím z ní takovou chemickou pachuť. Používala jsem jí jen do salátu nebo pomazánek, ale tu domácí bych si klidně dala k bramborům a květáku. Vůbec jsem nevěřila, že bych jen z mléka a oleje mohla udělat majonézu. Ale je to lehké a domácí majonéza bez vajec je opravdu skvělá. Stačí pak už jen trochu dochutit a máte tatarku 🙂

Doba přípravy : 5 min

Budeme potřebovat:

  • 200 ml oleje
  • 100 ml mléka
  • 1 lžička plnotučné hořčice – podle chuti
  • 1 lžička citronové šťávy
  • sůl, pepř
  • Na tatarku ještě jednu kyselou okurku a jednu větší jarní cibulku

Příprava:

Olej a mléko o pokojové teplotě vyšleháme ponorným mixérem do tuha. Dochutíme citronem, hořčicí, solí a pepřem.

Na tatarku ještě zamícháme do majonézy na drobno nakrájenou okurku a cibuli.

Jak na to?

  • Je nutné aby bylo mléko i olej o pokojové teplotě, jinak vám půjde majonéza vyšlehat špatně.
  • Na šlehání se musí použít tyčový mixer. Zkoušela jsem majonézu vyšlehat metličkami, ale nepodařilo se to 🙁

You may also like

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *