Frankfurtská polévka

Frankfurtská polévka patří mezi moje nejoblíbenější. Není to asi úplně klasický recept, ale je výborná. Hlavně mi na ní baví, že na její zahuštění není třeba mouka. Takže je bez lepku 🙂

Doba přípravy : 35 min

Porce: 4

Budeme potřebovat:

  • 4 větší brambory
  • 1 cibule
  • 1 l hovězího vývaru
  • klobása, případně párek
  • 2 lžičky sladké papriky
  • 1 vejce na tvrdo
  • 2 lžíce oleje
  • sůl

Příprava:

Cibuli nakrájíme na drobno a na oleji necháme zesklovatět. Přidáme sladkou papriku a necháme minutku rozvonět. Zalijeme vývarem a přidáme oloupané brambory nakrájené na kostičky. Osolíme a vaříme 20 min. Mezi tím nakrájíme klobásu na tenčí kolečka a osmahneme nasucho na pánvi z obou stran. Uvařenou polévku rozmixujeme ponorným mixérem. Do polévky přidáme opečenou klobásu a pokrájené vajíčko.

You may also like

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *