Hovězí maso na bílém víně

Tohle je další skvělé a jednoduché italské jídlo. Je trochu náročnější na čas, ale na přípravu je absolutně snadné. Takže než se upeče maso, tak máte čas ještě připravit třeba tiramisu 🙂 Ale to je recept zase na jindy 🙂

Doba přípravy : 2 h 30 min

Budeme potřebovat:

  • 600 g hovězío zadního
  • 300 ml hovězího vývaru
  • 200 ml bílého vína
  • 1-2 lžíce hladké mouky
  • 3 -4  lžíce sušených rajčat v oleji
  • 2 střední cibule
  • olej
  • tymián a rozmarýn
  • sůl a pepř

Hovězí maso nakrájíme na menší kostičky, osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem a rozmarýnem. Okořeněné maso lehce zaprášíme moukou a obalíme. Na pánvi rozpálíme olej a necháme maso zatáhnout. Ve větším hrnci, který je vhodný do trouby zpěníme na jemno nasekanou cibulku, zalijeme vývarem a vínem a přivedeme k varu. Přidáme opečené maso a přiklopené pokličkou dáme do trouby. Pečeme zvolna na 170 °C 1,5 -2 h doměkka. Půl hodiny před koncem pečení přidáme k masu nakrájená sušená rajčátka.

Podáváme s bramborovou kaší nebo rýží.

Jak na to?

  • Pokud nepospíchám tak maso peču co nejdéle. Nejlépe na 120°C/5h

 

You may also like

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *