Hustá květáková polévka

Mám květák opravdu ráda. A to ve všech podobách. Jak obalovaný smažený, tak i na mozeček. Ale nejraději mám květákovou polévku 🙂  Proto jsem se rozhodla zkusit uvařit i její krémovou verzi. Tento recept je zdravější obměna květákové polévky. Nepotřebuje zahušťovat jíškou ani jsem jí nemusela dochucovat smetanou. Je skvělá sama o sobě.

Doba přípravy : 45 min

Porce: 4

Budeme potřebovat:

  • 1/2 květáku (cca 500g)
  • 2 střední brambory
  • 1-1,5 l kuřecího vývaru
  • 1 menší cibule
  • 1 stroužek česneku
  • petrželka
  • 2 lžíce oleje
  • muškátový oříšek
  • sůl, pepř

Příprava:

Ve vetším hrnci rozpálíme olej a osmahneme na něm na jemno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme růžičky květáku, brambory a zalijeme vývarem. Přidáme celé větvičky petrželky, osolíme a vaříme do měkka cca 30 min. Odstavíme hrnec z plotny a povařenou petrželku z polévky vyndáme. Polévku rozmixujeme ponorným mixérem dohladka. Na závěr dochutíme muškátovým oříškem, opepříme a přidáme na jemno nasekanou petrželku. Polévku můžeme podávat s krutony nebo smaženou cibulkou.

You may also like

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *