Dlouho jsem nevěděla, jak mám vlastně kuskus dochutit a připadal mi dost často mdlý. Dala jsem ale na radu své kamarádky a zkusila do něj přidat sušená rajčata. Byl opravdu perfektní. Použila jsem ho jako přílohu k přírodnímu kuřecímu prsu, které jsem obalila plátky slaniny. Díky slanině dostalo maso výraznější chuť a zůstalo krásně šťavnaté.
Doba přípravy : 20 min
Porce: 4
Budeme potřebovat:
- kuřecí prsa – pro 4 lidi bych použila minimálně 3 prsíčka
- 250 g krájené slaniny
- 200g kuskusu (na krabičce psali 50g na porci)
- 400-500 ml kuřecího vývaru
- 3 jarní cibulky nakrájené na kolečka
- sušená rajčata v oleji – tady záleží na vaší chuti, já jsem dávala asi 2 polévkové lžíce
- sůl, pepř
Příprava:
Nejprve naklepeme kuřecí prsa a následně překrojíme na dva kusy. Osolíme a opepříme a zabalíle do slaniny. Pak dáme rozpálit pánev.
Mezitím si zalijeme kuskus teplým vývarem a nechala odstát.
Na suché pánvi opečeme maso z každé strany 2-3 min. Není třeba přidávat olej, slanina krásně pustí tuk. Pánev přiklopíme poklicí, vypneme sporák a maso necháme ještě 5 min dojít.
Kuskus dochutíme cibulkou a rajčaty a promícháme.
Podáváme z různou zeleninou 🙂
Jak na to?
- Slaninu jsem k masu připíchla párátkem, aby mi během smažení nespadla.
- Kuskus jsem připravovala podle návodu na krabičce. Tekutiny se přidává stejný objem jako kuskusu.
- Zalila jsem kuskus částí vývaru a promíchala. Podle potřeby jsem ještě přilila vývar.