Kuřecí prsíčko se slaninou a kuskusem

Dlouho jsem nevěděla, jak mám vlastně kuskus dochutit a připadal mi dost často mdlý. Dala jsem ale na radu své kamarádky a zkusila do něj přidat sušená rajčata. Byl opravdu perfektní. Použila jsem ho jako přílohu k přírodnímu kuřecímu prsu, které jsem obalila plátky slaniny. Díky slanině dostalo maso výraznější chuť a zůstalo krásně šťavnaté.

Doba přípravy : 20 min

Porce: 4

Budeme potřebovat:

  • kuřecí prsa – pro 4 lidi bych použila minimálně 3 prsíčka
  • 250 g krájené slaniny
  • 200g kuskusu (na krabičce psali 50g na porci)
  • 400-500 ml kuřecího vývaru
  • 3 jarní cibulky nakrájené na kolečka
  • sušená rajčata v oleji – tady záleží na vaší chuti, já jsem dávala asi 2 polévkové lžíce
  • sůl, pepř

Příprava:

Nejprve naklepeme kuřecí prsa a následně překrojíme na dva kusy. Osolíme a opepříme a zabalíle do slaniny. Pak dáme rozpálit pánev.

Mezitím  si zalijeme kuskus teplým vývarem a nechala odstát.

Na suché pánvi opečeme maso z každé strany 2-3 min. Není třeba přidávat olej, slanina krásně pustí tuk. Pánev přiklopíme poklicí, vypneme sporák a maso necháme ještě 5 min dojít.

Kuskus dochutíme cibulkou a rajčaty a promícháme.

Podáváme z různou zeleninou 🙂

Jak na to?

  • Slaninu jsem k masu připíchla párátkem, aby mi během smažení nespadla.
  • Kuskus jsem připravovala podle návodu na krabičce. Tekutiny se přidává stejný objem jako kuskusu.
  • Zalila jsem kuskus částí vývaru a promíchala. Podle potřeby jsem ještě přilila vývar.

You may also like

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *