Pomazánka z uzené makrely

Tuto pomazánku jsme doma dělali co pamatuji. Má krásně uzenou chuť a je to super způsob, jak do jídelníčku zařadit další rybku 🙂

Doba přípravy : 20 min

Budeme potřebovat:

  • uzená makrela – ta moje měla přibližně 300g
  • 50 g másla pokojové teploty
  • jarní cibulka
  • šťáva z 1/4 citronu – nebo podle chuti

 

Příprava:

Obereme z ryby maso a přitom dáváme pozor, abychom vyndali všechny kosti. Pomocí vidličky promícháme maso z makrely s máslem tak, aby se dokonale spojili. Přidáme pokrájenou jarní cibulku a dochutíme šťávou z citronu. Podáváme s celozrnnou bagetkou.

Jak na to?

  • Máslo musí být opravdu měkké, jinak by se špatně spojilo s masem.
  • Místo másla můžete použít i margarín.
  • Cibulku můžete klidně vynechat.

You may also like

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *