Tuto pomazánku jsme doma dělali co pamatuji. Má krásně uzenou chuť a je to super způsob, jak do jídelníčku zařadit další rybku 🙂
Doba přípravy : 20 min
Budeme potřebovat:
- uzená makrela – ta moje měla přibližně 300g
- 50 g másla pokojové teploty
- jarní cibulka
- šťáva z 1/4 citronu – nebo podle chuti
Příprava:
Obereme z ryby maso a přitom dáváme pozor, abychom vyndali všechny kosti. Pomocí vidličky promícháme maso z makrely s máslem tak, aby se dokonale spojili. Přidáme pokrájenou jarní cibulku a dochutíme šťávou z citronu. Podáváme s celozrnnou bagetkou.
Jak na to?
- Máslo musí být opravdu měkké, jinak by se špatně spojilo s masem.
- Místo másla můžete použít i margarín.
- Cibulku můžete klidně vynechat.